Συστήνεται η προανακριτική επιτροπή

Μέσα στη σημερινή ημέρα θα ορίσουν τα κόμματα της βουλής τους εκπροσώπους τους στην προανακριτική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Η επιτροπή θα είναι 15μελής και θα οφείλει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση 10- 15 ημερών.

Σε δηλώσεις του o κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που αναμένεται να αναλάβει χρέη προέδρου, ανέφερε

ότι την Τρίτη η επιτροπή αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα και την Τετάρτη να ξεκινήσει το έργο της.

Από τη ΝΔ θα συμμετέχουν συνολικά πέντε βουλευτές, από το ΣΥΡΙΖΑ τρεις, από το ΠΑΣΟΚ δύο, ενώ Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ θα εκπροσωπούνται από ένα βουλευτή, ενώ θα συμμετάσχει και ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους.

Σύμφωνα με το Έθνος, επικρατέστερα ονόματα βουλευτών της ΝΔ στην επιτροπή είναι των Μ.Βαρβιτσιώτη, Αδ.Γεωργιάδη, Λ.Τσαβδαρίδη και Κ.Κουτσογιαννακόπουλου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Θ.Δρίτσας και ο Χ.Κοντονής, ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πιθανότεροι είναι οι Π.Ρήγας και Δ.Σαλτούρος.

Την επιτροπή θα συμπληρώνουν ένας βουλευτής από τους Ανεξαρτητους Έλληνες με πιο πιθανό τον Β.Καπερνάρο, από τη Χρυσή Αυγή ο Μ.Αρβανίτης από το ΚΚΕ ο Γ.Γκιόκας και ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές με πιο πιθανό τον Κ.Μαρκόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα