Τα διακυβεύματα του Αντώνη και ο στόχος της αυτοδυναμίας

-Έμφαση στην ανάπτυξη

–Ιδεολογική κόντρα με ΠΑΣΟΚ και Αριστερά

-Σκληρή θέση για τη λαθρομετανάστευση

-Διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας

Με στόχο την αυτοδυναμία, αλλά με εναλλακτικά σενάρια να βρίσκονται στο συρτάρι σε περίπτωση που ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθεί στην κάλπη, ο Αντώνης Σαμαράς

ετοιμάζεται για την τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Του Γιώργου Ιωσήφ

Η πρωτιά της Ν.Δ. είναι αδιαμφισβήτητη και μη αναστρέψιμη, επιδίωξη όμως, πέραν της αυτοδυναμίας που αποτελεί τον κορυφαίο στόχο, είναι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα να είναι τέτοια, που δεν θα τεθεί καν προς συζήτηση το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, σε περίπτωση που οι εξελίξεις οδηγήσουν αναγκαστικά σε κυβέρνηση συνεργασίας. Και αυτό φαίνεται διασφαλισμένο, αντιθέτως δεν είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ένα συνωστισμό στην περιοχή μεταξύ 10%-14%, με τις διακυμάνσεις στα ποσοστά των κομμάτων να καθιστούν το τοπίο επισφαλές για την Ιπποκράτους.

Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. έχει μια δύσκολη μάχη στην προσπάθειά της να ανεβάσει τη συσπείρωσή της και μια ακόμα δυσκολότερη την επομένη των εκλογών. Ο Αντώνης Σαμαράς απορρίπτει την προοπτική συγκυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, περί ανάγκης αυτοδυναμίας, προσθέτει ότι μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή εντολή μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί ό,τι εν πάση περιπτώσει είναι επαναδιαπραγματεύσιμο με δεδομένο το ασφυκτικό πλαίσιο του Μνημονίου. Αύριο στο «Ζάππειο 3» ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει προτάσεις για τη ανάπτυξη, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υφεσιακές πιέσεις του Μνημονίου και μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού περιεχομένου για την αντικατάσταση του έκτακτου τέλους επί των ακινήτων, της μείωσης των χαμηλών συντάξεων, της κατάργησης των απαλλαγών των πολυτέκνων κ.ά.

Σκληρός μέσω fb

Ταυτόχρονα επαναφέρει σε πρώτο πλάνο το θέμα της λαθρομετανάστευσης και προκειμένου να υπογραμμίσει το προσωπικό ενδιαφέρον του για το θέμα έκανε σχετική βιντεο-ανάρτηση στο Facebook, με δήλωσή του. «Η Ελλάδα σήμερα έχει γίνει κέντρο λαθρομεταναστών. Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, στις οποίες οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία, το παρεμπόριο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Δ. Στο θέμα είχε αναφερθεί και σε ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ: «Επί χρόνια η παράνομη μετανάστευση σάρωσε τις πόλεις και την ύπαιθρο της Ελλάδας. Όποιος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, γινόταν στόχος απίστευτων ύβρεων. Τώρα, εμείς πρώτοι είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Και κανείς δεν τολμάει πια να πει το παραμικρό, γιατί η κοινωνία είναι 100% με το μέρος μας. Μετά την 6η Μαΐου κι αυτή η υπόσχεση θα αρχίσει να πραγματοποιείται. Που δεν είναι μόνο δική μας υπόσχεση. Είναι και λαϊκή επιταγή».

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσ

Keywords
Τυχαία Θέματα