Τέρμα το αναλογικό σήμα στις 20 Ιουλίου

Τερματίζουν τη λειτουργία τους στις 20 Ιουλίου οι πομποί των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που εκπέμπουν από τον Υμηττό.

Η Digea με ανακοίνωση της αναφέρει ότι αναμένει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί από το υπουργείο Υποδομών, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Για όσους έχουν τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος MPEG-4 το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία της λήψης σήματος μέσω του αποκωδικοποιητή.

Για όσους έχουν

τηλεόραση πιο παλιάς τεχνολογίας και θέλουν να βλέπουν το πρόγραμμα των σταθμών της Digea (Alpha, ANT1, Μακεδονία, Mega, Skai, Star, Alter) θα πρέπει να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός, ενώ η σύνδεση του είναι απλή και θυμίζει την συνδεσμολογία ενός απλού dvd player.

Για όσους βρίσκονται στην Αττική και λαμβάνουν εικόνα από κάποιο άλλο κέντρο εκπομπής και όχι από τον Υμηττό δεν θα έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς μπορούν να συνεχίσουν κανονικά να βλέπουν τα κανάλια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΡΤ με επιχείρημα τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα καθυστερήσει την κατάργηση της αναλογικής μετάδοσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα