Τεταμένο το κλίμα και ένταση στην απολογία των 92 της «Βίλα Αμαλίας»

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την παρουσία δεκάδων υποστηρικτών-συντρόφων τους οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή οι 92 συλληφθέντες από την επιχείρηση ανακατάληψης της «Βίλας Αμαλίας» από αντιεξουσιαστές.

Όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση οι συλληφθέντες απολογούνται ομαδικά, ανά 20 άτομα, στον ανακριτή. Η μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ έγινε κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ στον χώρο των δικαστηρίων βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ομάδα περίπου 100 ατόμων που συμπαρίσταται στους συλληφθέντες.

Συγκέντρωση

αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια. Περίπου 500-600 άτομα έχουν συγκεντρωθεί και πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Β. Σοφίας από Χίλτον έως Σύνταγμα και η Αμαλίας από τη Συγγρού.

Κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στους δρόμους.

Στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών και σκορπίζοντας φέιγ βολάν, εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εκτόξευσαν αντικείμενα και προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις των υποκαταστημάτων της Eurobank και της Alpha Bank στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα