Θα συνεχιστεί το θαύμα;

Το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας του δίνει απόψε ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, για τη φάση των 8 του Champions League (21:45). Αναμέτρηση μεταξύ «Δαυίδ και Γολιάθ», καθώς αγωνίζονται η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στο θεσμό (Ρεάλ) κόντρα σ’ αυτήν με το μικρότερο (ΑΠΟΕΛ).

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα στηριχτεί στην δυνατή και κατάμεστη έδρα της, καθώς φέτος

μετρά πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στη διοργάνωση. Τα 23.000 εισιτήρια εξαφανίστηκαν «εν ριπή οφθαλμού» και όλοι στη Μεγαλόνησο ζουν και αναπνέουν για τη σημερινή αναμέτρηση. Μεγάλος απών για τους γηπεδούχους θα είναι ο τιμωρημένος Γκουστάβο Μαντούκα.

Από την άλλη η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία θέλει να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς, δε θα έχει στις τάξεις της τον τιμωρημένο Τσάμπι Αλόνσο και τους τραυματίες Άνχελ Ντι Μαρία, Χοσέ Μαρία Καγεχόν, Ρικάρντο Καρβάλιο και Λασανά Ντιαρά.

Ο Μουρίνιο στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησε με κολακευτικά λόγια για την κυπριακή ομάδα, ενώ ανέφερε πως έχει μελετήσει τον ΑΠΟΕΛ και αυτός και οι παίκτες του και περιμένει μια δύσκολη δοκιμασία στο «ΓΣΠ».

Όσον αφορά την προϊστορία, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει κερδίσει ποτέ ισπανική ομάδα, αφού σε δέκα αναμετρήσεις μετράει πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Η Ρεάλ αντιμετωπίζει ομάδα από την Κύπρο μετά από 43 χρόνια, ενώ έχει ισάριθμες νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις με κυπριακές ομάδες.

Στο όριο καρτών από πλευράς ΑΠΟΕΛ είναι οι Πάουλο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Εστέμπαν Σολάρι, Ιβάν Τρικόφσκι, Νεκτάριος Αλεξάνδρου και Μαρσίνιο, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κανέναν παίκτη που κινδυνεύει να χάσει τη ρεβάνς στο Μπερναμπέου.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα