Θα τιτιβίσει και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

H εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο και που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2006 χωρίς διαφημιστική υπηρεσία έως το 2010, βρίσκεται σε πιο πρώιμο στάδιο ανάπτυξης από το Facebook και υπέβαλε εμπιστευτικά αίτηση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Επιδιώκει πιθανόν, αναφέρει το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο

Bloomberg να αποφύγει την υπερβολή του Facebook, το οποίο αποτίμησε την προσφορά του σε 107 φορές τα κέρδη της εταιρείας το προηγούμενο 12μηνο, ήτοι την πλέον ακριβή αποτίμηση από ότι το 99% των εταιρειών του δείκτη Standard & Poor's 500.

Επιπλέον το πρακτορείο χαρακτηρίζει τη δημόσια προσφορά μετοχών του Twitter για την εισαγωγή του στο αμερικανικό Χρηματιστήριο την πλέον αναμενόμενη, μετά την αντίστοιχη του Facebook πέρυσι.

Ενώ το τελευταίο είχε έσοδα σχεδόν 4 δις. δολαρίων τη χρονιά πριν από την πρώτη δημόσια προσφορά του, το Twitter έχει στόχο για έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων το 2014.

Το Twitter έκανε χρήση του νόμου για τις νέες επιχειρήσεις, ο οποίος επιτρέπει στις αναδυόμενες εταιρείες που θεωρούνται ότι έχουν προοπτικές ανάπτυξης να υποβάλουν εμπιστευτική αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Τζιμ Πρόσερ απέφυγε να σχολιάσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για τη δημόσια προσφορά. Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs θα είναι ο κύριος ανάδοχος της δημόσιας προσφοράς, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος. Η τράπεζα Morgan Stanley, ο κύριος αντίπαλος της Goldman Sachs, ήταν ο κύριος ανάδοχος στη δημόσια προσφορά του Facebook.

Η διαπραγμάτευση του Facebook στο χρηματιστήριο ξεκίνησε τον Μάιο του 2012, ενώ η εταιρεία είχε υποβάλει σχετική αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από πέρυσι τον Φεβρουάριο, δίνοντας στους επενδυτές μία πρώτη εικόνα των οικονομικών του στοιχείων. Το Twitter θα έχει τη δυνατότητα να μη δώσει τις αντίστοιχες πληροφορίες έως λίγο πριν από τη διαπραγμάτευση της μετοχής του στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα