«Θα το θεωρήσω δική μου αποτυχία εάν δεν συγκεντρώσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ»

Την πεποίθηση ότι η προσπάθεια της λαϊκής βάσης για την σωτηρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει επιτυχές αποτέλεσμα εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας εξαπέλυσε επίθεση στον Βλάση Τσάκα ενώ όσον αφορά το ενδιαφέρον του πρίγκιπα, Φεϊζαλ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν υπάρχει πρίγκιπας, ας κάνει μια γραπτή

πρόταση. Οι άνθρωποι της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο.

«Ήρθαμε για να σας πούμε κάποια πράγματα και να απαντήσουμε σε τυχόν απορίες που έχετε. Θέλουμε να συντελέσουμε αρχικά στην διάσωση του Παναθηναϊκού. Θα ξεκινήσουμε με μια χρονολογική παράθεση. Η ιδέα αυτή ήταν εδώ και χρόνια, όταν το χειμώνα χειροτέρευσαν τα πράγματα καταλήξαμε ότι υπήρχε αδιέξοδο και ότι έπρεπε να γίνει αυτή η προσπάθεια.

Συζητήσαμε με τον Δημήτρη Γόντικα και με άλλους Παναθηναϊκούς, κάναμε και μία έρευνα. Είδαμε ότι υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια οπαδοί και από αυτούς, ο σκληρός πυρήνας είναι 150.000, οι οποίοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν. Μετά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και έτσι στις 3 Μαϊου ανακοινώσαμε την ίδρυση μας. Στις 9 Μαϊου συστήθηκε διοίκηση στην ΠΑΕ και συμμετέχουμε πλέον στο ΔΣ.

Πριν λίγες μέρες, εγώ ως εκπρόσωπος του σωματείου υπέγραψα συμφωνητικό με την εταιρία Green Dream για να πάρουμε τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, ήταν το θέμα της αδειοδότησης και το αντιμετωπίσαμε, μαζεύοντας χρήματα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ έως τις 31 Δεκεμβρίου».

Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού:
«Από ότι ξέρω ο φάκελος είναι πληρέστατος. Ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον γιατί αν προκριθεί ο Παναθηναϊκός θα χάσει χρήματα. Δεν θέλει ισχυρό τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός».

Για τους στόχους της προσπάθειας της λαϊκής βάσης:
«Θαύματα μην περιμένετε. Οι μεταγραφές αφορούν την ΠΑΕ. Εγώ τώρα εκπροσωπώ το σωματείο, που είναι ο βασικός μέτοχος. Εμείς κάναμε παρέμβαση στα μετοχικά όταν είδαμε ότι υπήρχε κίνδυνος χρεωκοπίας. Βλέπετε τι γίνετε με άλλες ομάδες. Πρώτο μας μέλημα είναι η αδειοδότηση και η αντιμετώπιση των επειγόντων θεμάτων. Το κάναμε. Τώρα η ΠΑΕ αντιμετωπίζει το θέμα των παικτών. Δεν έχει τα μέσα που θα ήθελε να έχει, αλλά και το χρόνο. Ακόμα και τώρα ασχολείται με την επιβίωση και λιγότερο με τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Το σωματείο έχει διακηρύξει κάποιες αρχές που συμβαδίζουν με ην αρχή μιας νέας προσπάθειας αξιοπρεπούς. Αν πετύχουμε στην προσπάθειά μας ο Παναθηναϊκός θα έχει στα επόμενα χρόνια μέσα που δεν είναι μέχρι σήμερα οι ελληνικές ομάδες. Το πρώτο βήμα είναι η επιβίωση.

Η εξάρτηση που είχε έως τώρα από πλούσιους, δημιούργησε τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι στόχοι είναι σεμνοί. Φέτος θέλουμε ο Παναθηναϊκός να πάει καλά στο ΟΥΕΦΑ και να πάμε αξιοπρεπώς στο Πρωτάθλημα του χρόνου και από εκεί και πέρα να δημιουργηθεί μια αξιόμαχη ομάδα.

Δεν γνωρίζω τα δεδομένα άλλω

Keywords
Τυχαία Θέματα