Θεατρικά αναλόγια για την Εύα Περόν στο Αγγέλων Βήμα

Ο λαός της Αργεντικής έχει συγκλονισθεί. Η Εύα, η όμορφη, νέα και λαοφίλητη ηγέτιδα της χώρας, η μητέρα των φτωχών και καταφρονεμένων, έχει καρκίνο και πεθαίνει. Περιμένει το θάνατο κλεισμένη στο Προεδρικό Παλάτι με μόνο της πρόβλημα το χρώμα για τα νύχια της και τη σωστή καταγραφή των ρούχων και των κοσμημάτων της. Κλεισμένοι μαζί της περιμένουν το θάνατό της:

α) ο σύζυγός της, Πρόεδρος της Αργεντικής Περόν, με μόνο του πρόβλημα τις ημικρανίες

του.

β) Η μητέρα της με μόνο της πρόβλημα πώς θα αποσπάσει από την Εύα τους αριθμούς των τραπεζικών θυρίδων της.

γ) Η νοσοκόμα της με μόνο της πρόβλημα πότε θα πεθάνει η Εύα για να αποδεσμευθεί και να κοιτάξει το μέλλον της.

δ) Ο παιδικός της φίλος Ίμπιζα με μόνο του πρόβλημα πώς θα πετύχει το σχέδιο για τον τρόπο θανάτου της Εύας που έχει συλλάβει μαζί της.

Ένα έργο στα όρια του θεάτρου του παραλόγου, σουρεάλ και κυνικό που επιχειρεί να αποκαθηλώσει την «Αγία» της Αργεντινής.

Τα θεατρικά αναλόγια σε ρυθμό παράστασης για την ΕΥΑ ΠΕΡΟΝ του Copi, θα παρουσιασθούν στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ τις Πέμπτες 17, 24, 31 Ιανουαρίου και 7 και 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 17.30 το απόγευμα.

Αυτά τα αναλόγια είναι τμήμα της θεματικής ενότητας με τίτλο «Η εξουσία σε φόντο ασπρόμαυρο» που παρουσιάζεται φέτος στο Αγγέλων Βήμα και περιλαμβάνει στο σύνολό της επτά θεατρικές παραγωγές και πέντε θεατρικά αναλόγια σε ρυθμό παράστασης.

Ένα από αυτά τα πέντε, είναι αφιερωμένο στην Εύα Περόν του Copi.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Σκηνοθεσία: Μαίη Σεβαστοπούλου
Παίζουν: Μόνικα Κολοκοτρώνη, Μαίη Σεβαστοπούλου, Νεκτάριος Φαρμάκης, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Κωνσταντίνος Χατζούδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα