Θεάτρου «Χυτήριο» συνέχεια

Της Ηρώς Μητρούτσικου                                                                      

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στα έκτροπα που συνέβησαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» (http://www.attikipress.gr/29723/ektropa-poy-parapempoyn-se-alles-epoxes-sto-theatro-xythrio) την προηγούμενη Πέμπτη (11 Οκτωβρίου).

Οι αστυνομικοί αρκέστηκαν στο να παρακολουθούν τους ακροδεξιούς βουλευτές και τους «ορκισμένους» παραεκκλησιαστικούς να προπηλακίζουν τους θεατές που πήγαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, να αναφέρονται

με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς στους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης, να σπάνε την κλειδαριά, να ποδοπατούν την αφίσα, ακόμη και να παρεμβαίνουν στην αστυνομική επιχείρηση! Κι αυτά λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες για βασανισμό διαδηλωτών από την αστυνομία (το 2012!) και δηλώσεις αστυνομικών ότι είναι Χρυσαυγίτες (ενώ βουλευτής δήλωσε ότι 50% - 60%  της ΕΛ.ΑΣ. πρόσκεινται στο κόμμα του)!

Μετά από αυτά τα άγρια γεγονότα, οι καλλιτέχνες έκαναν έκκληση να μαζευτεί κόσμος από την Παρασκευή το απόγευμα στο θέατρο για συμπαράσταση!

Έτσι, την προηγούμενη Παρασκευή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από το θέατρο και απέκλεισαν την είσοδό του με τρεις κλούβες. Στην μία πλευρά του πεζοδρομίου της Ιεράς Οδού βρίσκονταν καμία 200αριά συμπαραστάτες της παράστασης (όχι μόνο καλλιτέχνες) και στην απέναντι πλευρά θρησκευόμενοι και χρυσαυγίτες.

Στις 23.00 πια ενώ τα πνεύματα είχαν ησυχάσει κι η ένταση είχε τελειώσει, είδα άνθρωπο με μπλούζα των ειδικών δυνάμεων να συνοδεύει έναν παπά και την παπαδιά στο πολυτελές αυτοκίνητό τους.

Έγιναν 35-40 προσαγωγές αλλά οι προσαχθέντες επιβιβάστηκαν σε πούλμαν κι όχι σε κλούβα της Αστυνομίας εξ’ ού και απ’ όσο ξέρουμε οι προσαχθέντες δεν έφτασαν ποτέ στην ΓΑΔΑ˙ αφέθηκαν λίγο πιο πέρα....

Τελικά, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, «γιατί κατά τη συγκέντρωση έξω από το θέατρο ''Χυτήριο'' απέσπασε από αστυνομικούς και απομάκρυνε ένα άτομο, την ώρα που το έβαζαν στο αυτοκίνητο της αστυνομίας».

Καταλογισμό ευθυνών ζήτησε ο υπ. Δικαιοσύνης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε. Στο κείμενο, ο Α. Ρουπακιώτης ζητά να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο» και αν ναι, γιατί δεν παρενέβη. Το αποτέλεσμα πάντως παραμένει το ίδιο. Για ακόμη μια φορά, η εκκλησία κι η ακροδεξιά γύρισαν την Ελληνική Δημοκρατία και κοινωνία δεκάδες χρόνια πίσω.

Εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις βουλευτών, η πολιτική ηγεσία δεν έχει πράξει κάτι. Ο αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, καταδίκασε τα έκτροπα με καθυστέρηση ωρών!

Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, ασκεί αυστηρή κριτική και στους  βουλευτές της Χρυσής Αυγής και στους πιστούς, που συμμετείχαν στα επεισόδια, οι οποίοι, όπως σημείωσε, «είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυν

Keywords
Τυχαία Θέματα