Θεσσαλονίκη: εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών με καλάσνικοφ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε τέσσερις (περιπτώσεις ένοπλων ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, δεκαπέντε αλλοδαποί ηλικίας 20 έως 35ετών και αναζητούνται επιπλέον τέσσερις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία

με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων» και «περί Ναρκωτικών», «Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπών», «Εκβίασης» και «Αντιποίησης».

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2011, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών με καλάσνικοφ που είχαν στην κατοχή τους, τη διάπραξη εκβιάσεων προς αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους και την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 380 γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ένας εκ των παραπάνω συλληφθέντων ηλικίας 29 ετών, συμμετείχε σε ανθρωποκτονία σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκε στις 26 Ιουνίου στη Βέροια Ημαθίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα