«Θρύλε Θεέ ΑΠΟΕΛ»

Το σλόγκαν «όνειρο ζω» πάει γάντι με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, αφού η κυπριακή ομάδα με μεγαλειώδη εμφάνιση στο κατάμεστο ΓΣΠ κόντρα στη Λυών, πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Champions League. Αρχικά ο Μαντούκα στο 9’ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Ζερλάν» (1-0), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται

στην παράταση και εν συνεχεία στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και με 4-3 έκαναν όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να μιλάει για αυτούς.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των πρωταθλητών Κύπρου δύο παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Χιώτη, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι των Λακαζέτ και Μπάστος και βέβαια τον Μαντούκα που σκόραρε το γκολ της ομάδας του. Μία ομάδα με παίκτες που στην Ελλάδα θεωρούνται «καμένα χαρτιά», όπως ο Μαντούκα, ο Χιώτης, ο Πουρσαϊτίδης και ο Χαραλαμπίδης, οι οποίοι απέδειξαν περίτρανα πως με πίστη, ψυχή και ποδοσφαιρικό τσαγανό όλα μπορούν να συμβούν.

Η ξέφρενη πορεία της κυπριακής ομάδας στα προημιτελικά της διοργάνωσης θυμίζει εν μέρει την αλησμόνητη επιτυχία της Εθνικής ομάδας στο Euro 2004, τότε που το πάθος, η ψυχή και η μαεστρική καθοδήγηση του Ότο Ρεχάγκελ έφερε το μεγάλο τρόπαιο στη χώρα μας. Σε μικρογραφία το κατόρθωμα του ΑΠΟΕΛ ξυπνάει μνήμες από το 2004, τότε που μία μικρή ομάδα ξεγραμμένη από όλους κατάφερε το ακατόρθωτο.

Το ΑΠΟΕΛ ήδη έχει κάνει το «θαύμα» του, αφού η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στη φάση των «16» έστειλε σπίτι τους τους υπερόπτες Γάλλους (ομάδα της πατρίδας του Πλατινί), παίρνοντας δίκαια το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Πλέον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος καρπώνεται μεγάλο μερίδιο της τεράστιας επιτυχίας, θα περιμένει τον επόμενο της αντίπαλο στην κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής, με το μυαλό όλων να ταξιδεύει σε ακόμα μεγαλύτερη διάκριση για τον κυπριακό σύλλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα