Θύελλα αντιδράσεων για τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο άσυλο ανιάτων

Κύμα αντιδράσεων έφερε η ενέργεια της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος στο άσυλο ανιάτων στην Κυψέλη, επειδή δεν είχε πληρωθεί το «χαράτσι» των 600 ευρώ. Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ενημέρωσε ότι η ηλεκτροδότηση στο άσυλο αποκαταστάθηκε, ενώ ζητά συγνώμη τονίζοντας ότι δεν ήξερε ότι ο λογαριασμός αφορούσε το άσυλο.

Παρέμβαση του πρωθυπουργού

Η είδηση της διακοπής ηλεκτροδότησης του ασύλου είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του πρωθυπουργού, κου Αντώνη Σαμαρά,

ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Ειδικότερα, ο διευθυντής του γραφείου του, κος Κώστας Μπούρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, κο Αρθούρο Ζερβό για το ζήτημα. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ παραδέχθηκε ότι η διακοπή έγινε από λάθος, επειδή ο λογαριασμός φαινόταν σε όνομα ιδιώτη.

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ
Παρέμβαση όμως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντιπροσωπεία του αποτελούμενη από τους βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Κώστας Ζαχαριάς, Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε το άσυλο.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Πρόκειται για στυγνή, ανάλγητη πρακτική, η οποία εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων, των ασθενών και των απόρων.
Εκείνων στους οποίους κάθε πολιτισμένη πολιτεία οφείλει μέριμνα και πρόνοια. Πρόκειται επίσης, για πράξη που παραβιάζει ευθέως το νόμο, αλλά και το υπερνομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται, εν ολίγοις, για έγκλημα, από τα πλέον αποτρόπαια. Ζητείται η άμεση απόδοση ευθυνών, αφού το φιλότιμο προφανώς εξέλιπε προ πολλού. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους ασθενείς και τους εργαζόμενους που με αυταπάρνηση αναπληρώνουν τα κενά της πολιτείας».

Ενημέρωση Ευάγγελου Βενιζέλου
Επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΗ είχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κος Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους διακοπής της παροχής ρεύματος στο άσυλο. Ο κος Ζερβός εξήγησε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τους λόγους που έγινε αυτή η λανθασμένη ενέργεια από τη μεριά της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα