Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ, πέφτει «μαύρο»...

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε την Τρίτη 11 Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σε μια σκληρή δήλωσή του, υποστήριξε πως η ΕΡΤ είναι «χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».

Και πρόσθεσε: «Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες,

δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ

έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ».

Ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε επίσης πως στη θέση της ΕΡΤ, θα μπει ένας οργανισμός ραδιοτηλεόρασης, όχι κρατικός, που θα αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο οργανισμό ραδιοτηλεόρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα