Όταν ο Κεδίκογλου έβαζε… κόκκινες γραμμές για την ΕΡΤ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όταν ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, που τυγχάνει και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, βρισκόταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν «τομεάρχης» υπεύθυνος για τα ΜΜΕ. Τότε, στα μέσα του 2011 δηλαδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις συμβασιούχων και κλείσιμο περιφερειακών

σταθμών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Η ΝΔ, όμως, δια του αρμοδίου Σίμου Κεδίκογλου, είχε οξύνει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, προειδοποιώντας πως το κόμμα του «δε θα επιτρέψει την απαξίωση της ΕΡΤ». «Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί», δήλωνε ο Σίμος Κεδίκογλου στα μέσα του 2011. Ο τομεάρχης ΜΜΕ, μάλιστα, είχε εκφράσει σε όλους τους τόνους τη συμπαράστασή του «στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ» και επεσήμαινε πως «οι αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο κ. Μόσιαλος είναι στην τελείως λάθος κατεύθυνση».

«Κλείνουν συχνότητες, απολύονται εργαζόμενοι και απαξιώνεται η δημόσια περιουσία τη στιγμή που θα μπορούσε το υπάρχον δυναμικό να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά και για την ελληνική οικονομία», συνέχιζε τότε με πάθος ο Σίμος Κεδίκογλου, για να προσθέσει, απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ: «Πιστεύουμε στο δυναμικό της ΕΡΤ, πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και να παίξει αναπτυξιακό ρόλο και να χρησιμοποιηθούν τα δορυφορικά προγράμματα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, οικονομικά ανεξάρτητη και να πληροί τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Έλληνας πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στο πλευρό σας».

«Δημοκρατικό έλλειμμα»

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Σίμος Κεδίκογλου και η ΝΔ ξιφουλκούσαν κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου για «δημοκρατικό έλλειμμα στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ». Τέλος, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε τότε ότι «δεν κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο της ΕΤ1 , από την κατάργηση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και κυρίως δεν καταλαβαίνει τη λογική του κλεισίματος των συχνοτήτων ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταπάτησής τους από ξένα τηλεοπτικά κανάλια».

Keywords
Τυχαία Θέματα