Το αυτοκίνητο της Google που δεν χρειάζεται οδηγό!

Το όραμα της γνωστής εταιρείας για ένα αυτοκίνητο, που θα κινείται μόνο του, έλαβε «σάρκα και οστά» πριν από μερικές εβδομάδες. Στην συνέχεια όμως έπρεπε το αυτοκίνητο να αξιολογηθεί από μια ειδική επιτροπή για να πάρει άδεια για να μπορέσει να κυκλοφορήσει. Τελικά πριν από λίγες μέρες έλαβε την σχετική άδεια και αναμένεται να βγει στους δημόσιους δρόμους ως το πρώτο αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται οδηγό.

Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Nevada, καθώς η τοπική επιτροπή συγκοινωνιών

έδωσε άδεια για την κυκλοφορία του οχήματος και χορήγησε πινακίδες κυκλοφορίας, μετά από ειδικές έρευνες και αξιολογήσεις από τις οποίες πέρασε το όχημα, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα μέσα στην πολιτεία. Οι υπεύθυνοι της πολιτείας για την άδεια έκαναν βόλτες στις εθνικές οδούς, αλλά και σε τοπικούς δρόμους και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι ασφαλές να κυκλοφορήσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πολιτεία της Nevada επέτρεψε πέρυσι με νόμο την κυκλοφορία αυτοκινήτων, που δεν χρειάζονται οδηγό, και έγινε η πρώτη πολιτεία, που θεσπίζει τέτοιο νομικό πλαίσιο στις ΗΠΑ.

Το αυτοκίνητο της Google βασίζεται σε κάμερες, αισθητήρες ραντάρ και μια βάση δεδομένων με πληροφορίες που συλλέγει το αυτοκίνητο τα οποία το βοηθούν να ταξιδέψει στους δρόμους. Υπεύθυνος για το εγχείρημα ήταν ο καθηγητής του Stanford και Αντιπρόεδρος της Google Sebastian Thrun.

Η άποψη της Google είναι ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό αποτελούν το μέλλον της οδήγησης και είναι πιο ασφαλή και λειτουργικά σε σχέση με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους, ενώ τέλος αρκετές είναι ακόμη οι εταιρίες που κατασκευάζουν οχήματα που δεν χρειάζονται οδηγούς...

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα