Το άνοιγμα Βενιζέλου στην Κεντροαριστερά

Πολιτικό άνοιγμα προς τη Δημοκρατική Αριστερά πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας να αρχίσει επισήμως ο διάλογος των δύο κομμάτων με στόχο τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Μάλιστα, με επιστολή που στέλνει σήμερα κιόλας, προς το Φώτη Κουβέλη, προσκάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει με κείμενα και προτάσεις στον προσυνεδριακό διάλογο του

ΠΑΣΟΚ, ακόμη και αν οι θέσεις της βρίσκονται σε ριζική διαφωνία με τις απόψεις της Ιπποκράτους.

«Δεν μπορεί να συζητάμε για θέματα κυβερνητικής διαχείρισης και εθνικής στρατηγικής και να μην μπορούμε να συζητήσουμε για ιδεολογικά, αξιακά, ταυτότητας της ευρωπαικής σοσιαλδημοκρατίας και της ελληνικής κεντροαριστεράς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι έτοιμος να τεθώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, εφόσον και εσύ θα ήθελες να τεθείς επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ. Η επαφή των δύο κομμάτων σε επίπεδο αντιπροσωπειών δεν συνιστά διάλογο 'κορυφής' γιατί ταυτόχρονα θέλουμε ανοικτό διάλογο και στο επίπεδο των κοινοβουλευτικών μας ομάδων και στο επίπεδο των οργανώσεών μας. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει έτοιμο να μετάσχει σε οποιοδήποτε forum έχει αντικείμενο την Κεντροαριστερά», αναφέρει στην επιστολή του.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πως τα δύο κόμματα μοιράζονται την ευθύνη συμμετοχής στην κυβέρνηση και έχουν συνεχή συνεργασία. Τονίζει δε πως ο διάλογος μπορεί να ξεκινήσει με πλήρη σεβασμό στις λειτουργίες των κομμάτων και στην υπόστασή τους.

Στη επιστολή αναφέρεται στην εκτίμησή του ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στον ίδιο πολιτικό χώρο με το ΠΑΣΟΚ και ότι από την κυβερνητική συνεργασία διεφάνει η σημασία του ρόλου που παίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου στο δρόμο για την εθνική ανάκαμψη. Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει λέγοντας: «Η θετική σας απάντηση στην πρόσκληση μας αυτή, συνιστά από μόνη της ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα προσφέρει κίνητρο συμμετοχής και λόγο αισιοδοξίας σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ δεν υπήρξε καμία αντίδραση και το πιθανότερο είναι ότι θα περιμένουν την επιστολή του κ. Βενιζέλου προκειμένουν να τοποθετηθούν επ΄αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα