Το «μπαλάκι» στη δικαιοσύνη» για τη μη πληρωμή δημοτικών τελών από τη Hochtief

«Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πρέπει να πληρώσει δημοτικά τέλη στους δήμους της περιοχής των Μεσογείων», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης σε ερώτηση, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τη πρώην διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, Hochtief.

Ο

κ. Παπαδημούλης, κατήγγειλε τη μη πληρωμή δημοτικών τελών από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς από το 2008 δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που προβλέπει ο σχετικός νόμος για την απόδοσή τους.

Ο κ. υπουργός γνωστοποίησε ότι η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης εντάχθηκε στο νόμο του 2008 ύστερα από αίτημα της Hochtief, η οποία επιδιώκει συμψηφισμούς.

«Το 2008 κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Μου λέτε ότι το κόμμα σας νομοθετεί κατά τα συμφέροντα της Hochtief;» ρώτησε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι η υπόθεση θα εξεταστεί από το ΣτΕ και σημείωσε ότι «αν η δικαιοσύνη τους δικαιώσει θα πάρουν και τα τέλη. Αν όχι η Ελλάδα διατηρεί το πρόσωπο αξιοπιστίας και θα συνεχίσει η επένδυση». Συμπλήρωσε δε ότι, οι δήμοι της περιοχής των Μεσογείων, έχουν εισπράξει 29,3 εκατ. ευρώ από φόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα