Το ΔΝΤ «σκοτώνει»!

Διαστάσεις επιδημίας αρχίζει να λαμβάνει παγκοσμίως το φαινόμενο των αυξανόμενων αυτοκτονιών σε χώρες, όπου υπάρχει κρίση και παρουσία του ΔΝΤ. Το φαινόμενο αυτό έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1998 στη Νότια Κορέα, όταν η χώρα ζήτησε την βοήθεια του Δ.Ν.Τ.

Τότε δεκάδες χιλιάδες Νοτιοκορεάτες εργάτες έχασαν τη δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης και αποφάσισαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους.

Αμέσως ο Τύπος αναφέρθηκε στο φαινόμενο

ως «οι αυτοκτονίες του ΔΝΤ», μιας και οι αυτόχειρες πίστευαν πως η απώλεια της εργασίας και των πόρων στη ζωή τους είναι απόρροια των σκληρών μέτρων που επιβάλλει το Ταμείο.

Σύντομα ο όρος "IMF SUICIDES" θα εμφανιζόταν και στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, δηλαδή, όσοι αυτοκτόνησαν λόγω της κρίσης, που ξέσπασε στην χώρα μετά την έλευση του Δ.Ν.Τ.

Οι Έλληνες επιστήμονες μιλούν για έκδηλες συνέπειες στη ψυχική υγεία των πολιτών ως αποτέλεσμα της κρίσης και προειδοποιούν, καθώς τα στοιχεία δείχνουν διπλασιασμό του ετήσιου ποσοστού αυτοκτονιών και αύξηση της κατάχρησης του αλκοόλ και των εθιστικών ουσιών από την αρχή της κρίσης.

Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα, στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου συναντάται ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών, τα ποσοστά μεγαλώνουν κατά 10% κάθε χρόνο από την αρχή της κρίσης την ώρα, που η ανεργία είναι πάνω από 21%.

Παράλληλα, σε έρευνα του πανεπιστημίου για τις ευρωπαϊκές χώρες έως και το 2009 περιελήφθησαν η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με αυτή προκύπτει ότι λίγο καιρό, αφού σημείωσαν άνοδο τα ποσοστά της ανεργίας το 2008, αυξήθηκαν και οι αυτόχειρες. Για την ακρίβεια, η άνοδος της ανεργίας κατά 3% συνδεόταν με αύξηση στις αυτοκτονίες κατά 4,45% για τις ηλικίες κάτω των 65, γεγονός που δείχνει ότι οι περισσότερες αυτοκτονίες οφείλονται στην έλλειψη οικονομικών πόρων των αυτοχείρων, που οδηγεί στο απονενοημένο διάβημα...

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα