Το «μοντέλο ανάπτυξης» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ και καθηγητής πολιτικής οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm αναφέρθηκε στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας σημειώνοντας πως: «ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, για την αναγκαιότητα να συζητήσουμε σοβαρά ποια θα είναι η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο μοντέλο του 2009 και σε ένα μοντέλο τυφλής καθοδήγησης της ελληνικής οικονομίας».

«Η κεντρική ιδέα που έχει κατά νου ο ΣΥΡΙΖΑ για την κρατική ανασυγκρότηση δεν είναι κρατικίστικη. Χρειάζεται αποσαφήνιση ενός ρυθμιστικού ρόλου του κράτους, ο οποίος έχει για διάφορους λόγους ατονήσει τα τελευταία χρόνια», προσέθεσε.

«Υπάρχει ανάγκη να κινητοποιηθεί το δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούμενο από τρεις γενιές και άτομα 25 έως 40 ετών, ένα πλούσιο εργατικό δυναμικό της χώρας, μορφωμένο, το οποίο θα διευκολύνει η ελληνική οικονομία στο να βρει δημιουργικά πεδία επιχειρηματικότητας» δήλωσε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη διακυβέρνηση και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώσει από καιρό τις ελάχιστες προϋποθέσεις, και πολιτικά και τεχνοκρατικά και κοινωνικά, να μπορεί να κυβερνήσει και να συμβάλει στη διακυβέρνηση της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα