Το πήρε... σπίτι του το Κύπελλο

"Σπίτι" του πήρε το τρόπαιο του Europa League ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρανταμέλ Φαλκάο, αφού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σπουδαίας πορείας των Μαδριλένων. Με δύο δικά του εκπληκτικά γκολ χάρισε το Κύπελλο στην ομάδα του στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η Ατλέτικο έκανε… σκόνη και θρύψαλα την Αθλέτικ Μπιλμπάο, και με 3-0 (Φαλκάο 7’, 34’, Ντιέγκο 84’) κατέκτησε πανηγυρικά τον μεγάλο ευρωπαϊκό τίτλο, για δεύτερη

φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Φαλκάο με 12 γκολ στη φετινή διοργάνωση, όχι μόνο οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Europa League, αλλά αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης. Επίσης οδήγησε την ομάδα του στον τέταρτο ευρωπαϊκό της τίτλο, ενώ η Ατλέτικο έγινε η πρώτη ομάδα που έκανε 12 σερί νίκες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (ξεπερνώντας το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα).

Το ματς ήταν... μονόλογος για τους «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, με ποιον άλλο; Ο Φαλκάο στο 7' πέτυχε γκολ για όσκαρ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 34’ η «πλάστιγγα» έγειρε προς τους Μαδριλένους, αφού ο Φαλκάο με όμορφη προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας τους και τα προσωπικά του.

Η Μπιλμπάο η οποία δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την φοβερή της παρουσία στο θεσμό, έμεινε στο ρόλο του θεατή στο παιχνίδι. Ο Ντιέγκο στο 87’ έδωσε πανηγυρικό τόνο στην νίκη των «ροχιμπλάνκος» και στην κατάκτηση του τροπαίου, γράφοντας το τελικό 3-0.



Keywords
Τυχαία Θέματα