Το τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Το τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Φρόσω Κιάου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου

Η υπουργός δήλωσε ότι περί τα τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις

και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2012, οι υποψήφιοι για την επιλογή στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο. Παράλληλα, από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) , για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων , τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «μιντιακό πανικό και πολιτικές σκοπιμότητες» σε τοποθέτηση της σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε με την ερώτηση Γ4 στο μάθημα της Φυσικής.

Εξηγήσεις για τις αποφάσεις της Εξεταστικής
Η ίδια τόνισε πως η Εξεταστική Επιτροπή προέβη υπό το κράτος πίεσης στην πρώτη οδηγία ακύρωσης του ερωτήματος μετά την ανακοίνωση της Ενωσης Φυσικών, την οποία χαρακτήρισε λανθασμένη. Τα μηνύματα που ελήφθησαν μετά από τα βαθμολογικά κέντρα είχαν ως αποτέλεσμα στην ανάκληση της κατάργησης του ερωτήματος.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις για μεγάλη αποτυχία των υποψηφίων στη Φυσική φέτος, η υπουργός δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ποσοστό αποτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και στα μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών, που κυμαίνεται μεταξύ 70 και 80%.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, η υπουργός τόνισε ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το «ξεπάγωμα» των πιστώσεων, καθώς, ως γνωστόν ο «νόμος Διαμαντοπούλου» συνδέει την χρηματοδότηση με την υλοποίηση του νόμου, ο οποίος σε πολλά ιδρύματα δεν έχει εφαρμοσθεί, με αποτέλεσμα τα Ιδρύματα να μην έχουν πιστώσεις ούτε για να πληρώσουν το φως, το νερό και το τηλέφωνο, αλλά και τα έξοδα για την φοιτητική μέριμνα. Όσον αφορά στη θητεία των πρυτανικών αρχών που, στην πλειοψηφία των ιδρυμάτων , λήγει στις 30 Αυγούστου (σε ορισμένα Πανεπιστήμια λήγει νωρίτερα), η υπουργός είπε ότι είναι θέμα που θα πρέπει να λύσει η επόμενη κυβέρνηση.

Τέλος δήλωσε πως το 60% των βιβλίων των λυκείων και γυμνασίων θα παραδοθεί στις 30 Ιουνίου, ενώ του δημοτικού και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) που είναι το 40% ως τις 10 Αυγούστου.

πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα