Το τέλος του δόγματος της λιτότητας λογαριάζει χωρίς το ξενοδόχο

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προέβη σε δήλωση σήμερα μέσω της οποίας εκτιμά ότι η κίνηση της Ευρώπης να δώσει στη Γαλλία περιθώριο δύο ετών για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% σηματοδοτεί το τέλος του «δόγματος της λιτότητας» στην Ευρώπη, ενώ και ο νέος υφυπουργός Οικονομίας της Ιταλίας Στέφανο Φασίνα δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη ότι η Ρώμη θα πρέπει επίσης να ζητήσει να της δοθεί παράταση δύο ετών για να ανταποκριθεί στους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος.

Η Ευρωπαϊκή

Επιτροπή έδωσε την Παρασκευή στην Γαλλία περιθώριο άλλων δύο ετών για να ανταποκριθεί στον στόχο της για την μείωση του ελλείμματός της.

«Το θεωρώ απολύτως απαραίτητο», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, ένας από τους κύριους επικριτές των προγραμμάτων λιτότητας στην Ευρώπη, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Αν ορισμένες χώρες -όχι μόνον η Ισπανία και η Γαλλία, αλλά και η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ολλανδία και η Σλοβενία-έχουν ήδη κερδίσει περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν στον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% (του ΑΕΠ) γιατί όχι και η Ιταλία» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Ράινερ Μπρίντερλε, ο υποψήφιος για την καγκελαρία των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και συμμάχων της καγκελαρίου Μέρκελ, εξέφρασε σήμερα «μεγάλη ανησυχία» όσον αφορά την εξέλιξη της Γαλλίας και την παρουσίασε ως παράδειγμα προς αποφυγήν στην Ευρώπη κάτι που δεν προμηνύει θετικότερες εξελίξεις στη στάση των ισχυρών κρατών της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα