Τον Ασαντ έδειξε ο Ομπάμα για τα χημικά στη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε το «παρών» στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (24/09), επαναλαμβάνοντας ότι το καθεστώς Ασαντ ευθύνεται για τα χημικά στη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, χρησιμοποίησε την επίθεση στο Ναϊρόμπι για να αποδείξει ότι η τρομοκρατία εξακολουθεί να βάζει στο στόχαστρό της αθώους πολίτες.

«Θα εξαρθρώσουμε όλα τα τρομοκρατικά

δίκτυα που εξακολουθούν να απειλούν τους πολίτες όλου του κόσμου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί για το χημικό οπλοστάσιο της Δαμασκού, ξεκαθάρισε ότι ο Ασαντ «θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα».

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι ηγέτες που σφαγιάζουν τους λαούς τους δεν έχουν καμία νομιμοποίηση, φωτογραφίζοντας το Σύρο ηγέτη.

Λίγο νωρίτερα, ο ΓΓ του ΟΗΕ, είχε καλέσει «όλες τις χώρες» να σταματήσουν να τροφοδοτούν «την αιματοχυσία» στη Συρία και να τερματίσουν τις παραδόσεις όπλων σε όλες τις πλευρές.

Ζήτησε να υιοθετηθεί άμεσα μια δεσμευτική απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

«Μετά από αυτό θα πρέπει να ακολουθήσει αμέσως μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία», πρόσθεσε ο Μπαν Γκι-μουν.

Αίσθηση προκάλεσε παρέμβαση της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων της NSA.

«Η ανάμειξη με τέτοιο τρόπο στα εσωτερικά άλλης χώρας αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα