Τουρκία – Ισραήλ πόλεμος: Δραματική δήλωση Φιντάν

Όσοι στηρίζουν τις ενέργειες του Ισραήλ υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης, είναι συνεργοί στα εγκλήματά του, διεμήνυσε από τη Ντόχα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.  Ο Χακάν Φιντάν προειδοποίησε δε, πως η χερσαία επίθεση που έχει προαναγγείλει το Ισραήλ στη Γάζα, θα μετατρέψει τις μάχες σε σφαγή.  «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή στην ιστορία. Είτε θα πετύχουμε μια ειρήνη διαρκείας ή θα ξεσπάσει νέος παγκόσμιος πόλεμος. Καλούμε όλα τα μέρη, περιφερειακά και διεθνή, να ακούσουν τη φωνή της λογικής. Υπόλογοι είναι και όσοι ενθαρρύνουν το Ισραήλ να

συνεχίζει τα εγκλήματά του. Αν δεν δράσουμε γρήγορα, θα έρθουν ζοφερότερες ημέρες» προειδοποίησε ο Φιντάν, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να έχει ειρήνη και ασφάλεια με βία. Η σημερινή νίκη ίσως οδηγήσει σε μελλοντική ήττα. Η μόνη λύση είναι η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στη βάση των συνόρων του 1967, με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα» διεμήνυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.  Σημειώνεται πως και χθες, σκληρή γλώσσα για τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα δεν έχει αντιδράσει απέναντι στις παράνομες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αμάχων»

«Ειδικά από τις 7 Οκτωβρίου έχουν γίνει σφαγές στη Γάζα με στόχο αστικούς οικισμούς, χώρους λατρείας, νοσοκομεία και σχολεία, φτάνοντας σε επίπεδο γενοκτονίας», είπε στο μήνυμά του για την ημέρα της επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα δεν έχει αντιδράσει απέναντι στις παράνομες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αμάχων».

«Βλέπουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αντί να σταματήσει την αιματοχυσία, να θεσπίσει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και να λάβει μέτρα για να αποτρέψει τις απώλειες αμάχων, βαθαίνει περαιτέρω την κρίση με τη μονομερή του στάση. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν μια δομή που παρακολουθεί την ολοκληρωτική τιμωρία του λαού της Γάζας να παρέχει ελπίδα στην ανθρωπότητα και να διασφαλίζει την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα