Τριγμοί στην κυβέρνηση για την αποπομπή Κικίλια

Νέα σύννεφα φέρνει στην κυβέρνηση η κίνηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να απομακρύνει με μια λιτή ανακοίνωση τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια. « Ο κ. Κικίλιας αποχωρεί από τον Οργανισμό με «παύση θητείας».

Από την Ιπποκράτους τόνιζαν ότι «δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη. Δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».

«Δεν συμφωνούμε και με τη στιγμή και με την απομάκρυνση του κ. Κικίλια.

Τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης», τόνιζαν με νόημα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του κ.Βρούτση να ζητήσει την παραίτηση του κ.Κικίλια, αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές αντιμετώπισαν την υπόθεση με «αμυντική λογική», ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επέμειναν στη «σκληρή γραμμή» της στήριξης του διοικητή του ΟΑΕΔ.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν να αιτιολογηθεί επαρκώς ο λόγος αντικατάστασης του διοικητή του ΟΑΕΔ, ενώ έκαναν λόγο για προσπάθεια να ελεγχθεί πλήρως ένας κομβικής σημασίας οργανισμός που ασχολείται με θέματα απασχόλησης και στήριξης των ανέργων, σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Νέος διοικητής ορίστηκε ο πρώην διοικητής (από 11/2/2009 ? 2/8/2010) και νωρίτερα (από το 2004 ? 2009) υποδιοικητής του ΙΚΑ ? ΕΤΑΜ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου. Την τοποθέτηση αποφάσισε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει, με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου, την παραίτηση του Ηλία Κικίλια, προκαλώντας την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα