Τσίπρας: Κύριε Σαμαρά, τελειώσατε, καλή σας νύχτα!

Σφοδρή επίθεση κατά του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία Συντάγματος. «Κύριε Σαμαρά, τελειώσατε. Καλή σας νύχτα», ήταν

η δήλωση αντιπολιτευτικής πυγμής του κ. Τσίπρα με αποδέκτη τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ.

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια, ο λαός μίλησε, η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής», σημείωσε με νόημα ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».

«Τελειώσατε κ. Σαμαρά, γιατί έχετε εκθέσει τη χώρα διεθνώς. Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων, είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος. Απομονώσατε και διαπομπεύσατε τη χώρα διεθνώς. Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά: Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας», δήλωσε ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του. Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων. Και δεν είδε, ούτε πρόβλεψε, το Βατερλό που του προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η μεγάλη πλειοψηφία το λαού μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Πίστεψε στο παραμύθι που πουλούσε πριν λίγες μέρες, ότι δήθεν στην Ελλάδα βασιλεύει κοινωνική γαλήνη και πολιτική σταθερότητα. Ότι ο λαός έχει πια αναισθητοποιηθεί από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, τα χημικά της αστυνομίας, τη μπότα των νεοναζί, την πλύση εγκεφάλου και τον γενικευμένο εμφύλιο του κοινωνικού αυτοματισμού».

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας είπε: «Σήμερα, σε τούτη εδώ την πλατεία, ο λαός μας στέλνει το μήνυμα στους έντρομους εντολοδόχους της τρόικας. Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε. Τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο την κατακτήσαμε με θυσίες. Δεν θα σας αφήσουμε να την πάρετε πίσω», για να υπερτονίσει, πως «ο λαός μας θα νικήσει το φόβο».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας: «Η δημοκρατία θα νικήσει τη βαρβαρότητα. Και ένας δυνατός άνεμος προοδευτικών εξελίξεων θα κατακλύσει όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αρχικά, όλη την Ευρώπη αργότερα. Θα νικήσουμε!».

Keywords
Τυχαία Θέματα