Τσιτσιπάς μητέρα: Μια ιδιαίτερη “ανάκριση”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνήθως δίνει συνεντεύξεις, αλλά αυτή τη φορά πήρε τον ρόλο του δημοσιογράφου. Απέναντί του όμως δεν είχε κάποιον αθλητή, αλλά την… μητέρα του. Με αφορμή την γιορτή της μητέρας, ο Ελληνας τενίστας «ανέκρινε» την Ιουλία Σαλνίκοβα, ρωτώντας την για την παιδική της ηλικία, την γνωριμία με τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, αλλά και πράγματα που αφορούν τον ίδιο και τα αδέρφια του.

Για τις παιδικές της αναμνήσεις: «Ενας φίλος μου έστειλε μία ταινία και το τένις στην ΕΣΣΔ, όταν ήμουν παιδί. Με

την αδερφή μου σε προπονήσεις της εθνικής ομάδας.

Για το παιδικό της όνειρο που δεν εκπληρώθηκε: «Ηθελα να γίνω μπαλαρίνα, αλλά αυτό δεν έγινε. Στην ΕΣΣΔ έπαιρναν πολύ σοβαρά την τέχνη και δεν μπορούσες να μπεις απλά και μόνο επειδή το ήθελες. Δεν ήταν γραφτό να γίνει. Ημουν 7 ετών και φιλική οικογένεια μου ζήτησε να δει αν είμαι καλή. Απάντησε αρνητικά».

Για την σχέση της με τους γονείς της: «Μικρή πίστευα ότι είμαι το πιο χαρούμενο παιδί του κόσμου. Πως οι γονείς μου ήθελαν να μεγαλώσουμε χαρούμενα. Οταν έγινα εγώ μητέρα, έπαψα να το πιστεύω».

Για το πώς ήρθε το τένις στη ζωή της,

«Κατά τύχη. Ηταν να κάνω μαθήματα για τις καταδύσεις με την Ντιναμό Μόσχας. Είχα χτυπήσει το χέρι μου και η προπονήτρια έλεγε ότι πρέπει να συνεχίσω προπονήσεις. Ηταν απάνθρωπο κι έτσι αποφάσισα να αλλάξω άθλημα και η μητέρα μου με έβαλε στο τένις».

Για τον τίτλο που είχε κερδίσει στο Μονακό, όπου και ο ίδιος μετράει 3 τίτλους: «Φυσικά το θυμάμαι. Οχι γιατί ήταν κάτι το καταπληκτικό… Γνώρισα μια κοπέλα εκεί και γίναμε καλές φίλες. Είχαμε πολλά κοινά».

Για το ποιο είναι το άτομο που την επηρέασε περισσότερο στη ζωή της: «Η μητέρα μου προφανώς. Δεν ήταν πάντα ρόδινα τα πράγματα, αλλά περνούσα τον περισσότερο χρόνο μου μαζί της. Ηταν η καλύτερη επιρροή που είχα. Και ο προπονητής μου»

Για το πότε κατάλαβε ότι πλέον δεν είναι παιδί: «Οταν πέθανε ο πατέρας μου, ήμουν 18 ετών.»

Για το πως γνώρισε τον σύζυγό της, Απόστολο Τσιτσιπά: «Γνωριστήκαμε στο τένις κλαμπ στην Αθήνα. Ο Απόστολος με κάλεσε για ποτό. Και έτσι ξεκίνησε σιγά σιγά το ειδύλλιο. Στον γάμο ο άνδρας αλλάζει, αλλά γενικά υπάρχουν δύο συστατικά που εκτιμώ: η γενναιοδωρία και το χιούμορ. Τα ίδια χαρακτηριστικά βλέπω σε σένα.»

Για την στιγμή που ένιωσε πιο περήφανη μάνα από ποτέ: «Οταν ήσουν μικρός και έπαιζες με παιδιά που μπορούσαν να σε χειριστούν, αλλά εσύ ήσουν εκεί και πάλευες.»

Για την πιο χαρούμενη στιγμή στη ζωή της: «Οταν γεννήθηκες»

Keywords
Τυχαία Θέματα