Τσουχτερό κρύο, παγωνιά και χιόνια!

Χαλάει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ηπειρωτικά, ενώ βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις παράκτιες περιοχές. Το κρύο θα επιδεινώσουν και οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν βόρειοι, φτάνοντας τοπικά μέχρι και 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 8

μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε θα σημειωθεί χιονόνερο. Στα γύρω ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτική τιμή υψόμετρου 200 μέτρα) θα χιονίσει, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και βροχές στα νησιά του Ιονίου, βαθμιαία όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά από το βράδυ προβλέπεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, που αρχικά θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά βαθμιαία οι νεφώσεις θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη Θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες, ενώ στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις νότιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθεί και στα πεδινά των βόρειων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα