Τζάκρη – Ιώβ: Νέα… αποθέωση στον Κασσελάκη

Με την υπομονή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους (σ.σ. αν και στο κήτος βρέθηκε ο Ιωνάς) παρομοίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, την υπομονή που κατά την ίδια έχει δείξει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, όπως είπε, «καθυβρίζεται καθημερινά περισσότερο από μέσα παρά από έξω». Περιγράφοντας τι συνέβη την Τετάρτη πριν και μετά το τελεσίγραφο Κασσελάκη προς τα μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Τζάκρη είπε ότι «ο πρόεδρος απηύθυνε συγκεκριμένη πρόσκληση για την ανάληψη ευθύνης. Ο ίδιος πήρε τηλέφωνο όλα τα μέλη για να γίνουν τομεάρχες, όχι μόνο σε αυτούς που τον συμπαθούν. Ήταν λιγότερες από 10 οι αρνήσεις που εισέπραξε».  «Η Αχτσιόγλου είπε ότι είχε ξεμείνει από ενέργεια. Οι άλλοι δεν ξέρω. Δεν είναι πάντως ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Αλλα όλοι μας κρινόμαστε και αξιολογούμαστε. Δεν υπάρχει αυθεντία» πρόσθεσε η γραμματέας της κοινοβολευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείσα να σχολιάσει την επίκληση του καταστατικού που κάνει η εσωκομματική αντιπολίτευση όσον αφορά τα ψηφοδέλτια, η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα τους βγάλει από τα ψηφοδέλτια. Περιέγραψε μια γενική αρχή. Η αξιολόγηση γίνεται από το σύνολο την κοινωνία, τα μέλη, τα όργανα».  Ερωτηθείσα, στο πλαίσιο αυτό, για το ενδεχόμενο διαγραφών, η ίδια είπε «δεν ξέρω να σας το πω, δεν είναι στις προθέσεις του. Έστειλε ξεκαθαρο μήνυμα “ως εδώ”. Προσωπική μου άποψη είναι οτι είναι μια προσωπική αναστάτωση και λίγο παρακάτω θα τα βρούμε διατηρώντας ο καθένας τις απόψεις τους» Κατά την κυρία Τζάκρη δεν υπάρχει οργανωμένη υπονόμευση αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης με το χθεσινό μήνυμά του «έστειλε μια γενική αρχή αυτονόητη και προφανή».

Για Σπίρτζη και Πέρκα

Η Θεοδώρα Τζάκρη τοποθετήθηκε και με αφορμή την πρόταση Σπίρτζη για ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2024 λέγοντας ότι «στην ψυχή των ανθρώπων της Δημοκρατικής Παράταξης υπάρχει το ζητούμενο για γεφύρωση των άκρων που οξύνθηκαν επί Μνημονίων. Είναι δύσκολο, όμως, γιατί υπάρχουν υστεροβουλίες άμφο, έχουμε όμως μπροστά μας 4 χρόνια». Δεν απέφυγε, μάλιστα, να απαντήσει στην Πέτη Πέρκα για όσα είπε για την ίδια λέγοντας ότι «η κυρία Πέρκα αγνοεί την αποφαση του συνεδρίου του 2022 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει από Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κεντρο».

Όσον αφορά το άρθρο του πρώην συνεργάτη του Νίκου Φίλη που «έδειξε» προς διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Τζάκρη είπε ότι «δεν είμαι πρόεδρος του πειθαρχικού. Αυτές οι θεωρήσεις δεν είναι πλειοψηφικές στον κόσμο. Τον κ. Μητσοτάκη θέλουν να καθαιρέσουν όχι τον κ. Κασσελάκη. Το να λες ότι θέλεις να τον ανατρέψεις ενώ επελέγη από χιλιάδες μέλη είναι ακραίο, αυτοαναφορικό και μειοψηφικό».

Μιλώντας γενικότερα για τον Στέφανο Κασσελάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «πολιτικό κεφάλαιο» που «δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα», πρόσθεσε ότι «δεν είναι χαλαρός πρόεδρος, είναι ορμητικός αλλά ταυτόχρονα σώφρων και προσηλωμένος στο μεγάλο γήπεδο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη» χαρακτηρίζοντας «ανοησία ότι ο πρόεδρος ασχολείται περισσότερο με επικοινωνία αντί για την πολιτική.

Θα σας πω γεγονότα: Ήρθε ένας άνθρωπος όχι γόνος και από επετηρίδα και εκλέχθηκε πρόεδρος. Το εκσυγχρονιστικό αίτημα της κοινωνίας είναι στο τραπέζι. Έχει ένα συμπεριληπτικό μήνυμα που περιλαμβάνει όλους τους Έλληνες. Θέλει να βάλει κανόνες στη ζούγκλα της εργασίας, απευθύνει αμοιβαίο κοινωνικό συμβόλαιο που περιλαμβάνει και τους πιο αδύναμους». «Καθόλου δεν εγκαταλείπουμε την Αριστερά, να μην μην επαναπαυτούμε σε μια επίδειξη ιδεολογικής καθαρότητας, η αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει στο πλαίσιο των φραξιών αλλά στον μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ, στην κοινωνία στα εκατομμύρια των δημοκρατικών πολιτών» κατέληξε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζάκρη – Ιώβ, Νέα…, Κασσελάκη,tzakri – iov, nea…, kasselaki