Β. Μεϊμαράκης: «Θα δώσω τα πόθεν έσχες μου από το 1989»

Τα πόθεν έσχες από το 1989 και μετά θα δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο κος Μεϊμαράκης συμπλήρωσε ότι πέρα από τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής του κατάστασης θα συντάξει και μια εξουσιοδότηση προς κάθε αρμόδια αρχή, ώστε να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του ιδίου και της οικογένειας του.

«Περιμένω και από τον κο Χατζηνικολάου

να κάνει το ίδιο. Αν έχει την προσωπική ευθιξία ο κος Χατζηνικολάου θα πράξει ανάλογα και ως προς τα πόθεν έσχες όσο και με την επιστολή», είπε χαρακτηριστικά ο κος Μεϊμαράκης.

Υποστήριξε εκ νέου την απόφαση για την αναπλήρωση του από τους αντιπροέδρους της Βουλής ενώ δεν διέψευσε ότι έχει σκεφτεί και το ενδεχόμενο της παραίτησης. «Επειδή η συμπεριφορά που μου επιβάλει η θεσμική μου ιδιότητα εκλαμβάνεται ως αδυναμία μερικές φορές πρέπει και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Προσπάθησα να κάνω ένα συνδυασμό λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της βουλής επανέλαβε ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν αυτό περιλαμβάνει και την επιλογή της παραίτησης ο κος Μεϊμαράκης απάντησε: «Γι αυτό σας λέω ότι το σκέφτομαι και αυτό. Όλα είναι υπό σκέψη αλλά λαμβάνω υπόψη μου ότι έως τώρα δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη των κατηγοριών».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα