Βαίνουν προς επίλυση οι διαφορές του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις

Το αίτημα των προϋπολογισμών των ΑΕΙ από τις Συγκλήτους ενέκρινε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, προσπαθώντας να «γεφυρώσει» τις διαφορές των πρυτάνεων με το υπουργείο.

Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού για να κάνει ό, τι μπορεί, ώστε να έχουν τα πανεπιστήμια πρόσθετη χρηματοδότηση μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών τους.

Επιπρόσθετα, γνωστοποίησε, πως «συγκροτείται από πρυτάνεις και στελέχη του υπουργείου, επιτροπή της οποίας τα

μέλη έως τις 15 Μαΐου θα μελετήσουν τυχόν βελτιώσεις του νόμου».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόσο ο κ. Μπαμπινιώτης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτοπουλος επισήμαναν ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί» και κάλεσαν τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σε ό, τι αφορά τις αλλαγές στα Λύκεια, ο υπουργός σημείωσε ότι «υπάρχει ώριμο πλαίσιο, έτοιμο να κατατεθεί, εφόσον η επόμενη κυβέρνηση το επιθυμεί», αν και διευκρίνισε, ότι «τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στην Α' Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα».

Όσον αφορά στα τετράδια των υποψηφίων για τις πανελλήνιες, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε, ότι «θα είναι στα χέρια τους στις 21 Μαΐου, πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ και ο αριθμός των εισακτέων θα κινηθεί φέτος στα περυσινά επίπεδα».

Τέλος, σχετικά με τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «τον Ιούλιο θα είναι έτοιμα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και τον Αύγουστο για τα Δημοτικά σχολεία».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα