Βαλτογιάννης Σπαρτιάτες: Με 7 βουλευτές η ΚΟ μετά την ανεξαρτητοποίησή του

Άλλη μια αποχώρηση σημειώθηκε στο κόμμα των Σπαρτιατών μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών για εξαπάτηση εκλογέων. Ειδικότερα, την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Διονύσης Βαλτογιάννης με επιστολή προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα. Πρόκειται για την τρίτη αποχώρηση μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, αλλά και του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής,

Ηλία Κασιδιάρη, για ηθική αυτουργία.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν αποχωρήσει από το κόμμα οι βουλευτές Γιώργος Μανούσος και Γιάννης Δημητροκάλλης και πως η κοινοβουλευτική ομάδα θα διαλυθεί αν μείνουν κάτω από πέντε βουλευτές. Πριν λίγες μέρες, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 04 Απριλίου, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Γ. Μανούσος γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το κόμμα, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα, ότι με ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες οδήγησε κατηγορούμενη σύσσωμη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

 Η επιστολή του Γ. Μανούσου στον πρόεδρο της Βουλής

«Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών», τονίζει στην επιστολή του και προσθέτει: «Η μέχρι τώρα παραμονή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της».

«Η ηθική μου στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα», αναφέρει και ο κ. Μανούσος και καταλήγει: «Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ. θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής, τηρώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν».

Άρειος Πάγος: Παραγγελία για διώξεις στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και στον Ηλ. Κασιδιάρη

Υπενθυμίζεται ότι παραγγελία για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εις βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με τους «Σπαρτιάτες», αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Kασιδιάρη. Αντίθετα, η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλειο Στίγκα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία διενήργησε προσωπικά έρευνα έπειτα από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα