Βαρύ κατηγορητήριο για τον Λ. Λαυρεντιάδη

Στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στο ίδιο κελί με τον Λάκη Γαβαλά και τον Γιώργο Σαχπατζίδη κρατείται από χθες ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει επαναφέροντας μάλιστα, ενώπιον της ανακρίτριας την πρότασή του να επιστρέψει ποσό 160 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό, χρόνιο, πρόβλημα υγείας που

καθιστά κατά καιρούς αναγκαία τη νοσηλεία του στο εξωτερικό. Μάλιστα, καθιστά τη Δικαιοσύνη υπεύθυνη για την πορεία της υγείας του στο μέλλον.
Οι γιατροί των φυλακών θα κρίνουν αν θα κρατηθεί στο νοσοκομείο ή στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Το κατηγορητήριο που συνέταξε η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, είναι πολύ βαρύ και αποδίδει σε 32 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματία, μεθόδευση προκειμένου να αντλούνται κεφάλαια από την Proton Bank, που υπολογίζονται στα 700 εκατ. ευρώ, καθ’ υπόδειξη Λαυρεντιάδη, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύονταν σε εταιρείες που βρίσκονταν υπό τον απόλυτο έλεγχο του επιχειρηματία. Παράλληλα, στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος και για ζημία του ελληνικού δημοσίου λόγω της υπαγωγής της τράπεζας Proton Bank στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο Ταμείο Εγγύησης καταθέσεων και Επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα