«Βαρύ» το πακέτο των 11,5 δισεκ. ευρώ

Γι’ άλλη μια Κυριακή οι εφημερίδες προεξοφλούν το «κλείδωμα» των περιβόητων μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ! Σύμφωνα με την «Καθημερινή», εντός του 2012 θα εφαρμοστούν, μεταξύ άλλων, μείωση στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,6%, αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καθώς και «ψαλίδι» σε μισθούς κι επιδόματα εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, με μέσο όρο απώλειας τα 400 ευρώ μηνιαίως. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως έχουν συμφωνηθεί μειώσεις στις
κύριες συντάξεις από τα 700 ευρώ και πάνω, το πλαφόν στις επικουρικές και η ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 45.000 δημοσίων υπαλλήλων για τρία χρόνια, με το 70% των βασικών αποδοχών τους.

Ο «Τύπος της Κυριακής», εξάλλου, αναφέρει πως θα εφαρμοστούν δραστικές περικοπές σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου κι έργου, καθώς και σε ωρομίσθιους ή ημερομίσθιους στο δημόσιο τομέα. Την ίδια ώρα, το «Έθνος της Κυριακής» σημειώνει πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περικοπές αμοιβών στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ που θα φτάσουν μέχρι και το 50%, και μάλιστα αναδρομικώς από το 2011, ενώ παραλλήλως θα καταργηθούν επιδόματα κι έκτακτες παροχές και θα επιβληθεί πλαφόν 2.200 ευρώ στις συνολικές αποδοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα