Βελεστίνο φωτιά τώρα: Κοντά σε οικισμούς οι φλόγες

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά μεταξύ Βελεστίνου και Αγίου Γεωργίου στη Μαγνησία με τις φλόγες να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τους δυο οικισμούς. Η φωτιά στο Βελεστίνο καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ υπάρχει και έντονος αέρας στην περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο και 6 οχήματα, ενώ αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες εξαιτίας της φωτιάς έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό. Οπως αναφέρουν οδηγοί που κατέβαιναν από Λάρισα,

η Τροχαία τους γύρισε πίσω προς Αγχίαλο, από την ΠΑΘΕ.

Τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν σε κοντινή απόσταση, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πάλτση στην Αργαλαστή Μαγνησίας. Οι φλόγες τέθηκαν άμεσα υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη.

Άμεσα τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο 3 διαφορετικές εστίες #πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν σε κοντινή απόσταση, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πάλτση στην Αργαλαστή Μαγνησίας. Επιχειρούν 15 #πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ επιχείρησαν 3 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 26, 2023

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νέο Μοναστήρι Δομοκού Φθιώτιδας, ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νέο Μοναστήρι Δομοκού Φθιώτιδας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 26, 2023

Συνολική εικόνα από τις φωτιές στην Ελλάδα

Την ώρα που θρηνεί η χώρα για την απώλεια των δύο πιλότων του Καναντέρ, συνεχίζεται και σήμερα η μάχη να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Ρόδο και στην Κέρκυρα. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως θα είναι και σήμερα μια δύσκολη ημέρα. Μικρές εστίες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, επίσης, το μεσημέρι στο Δομοκό και στο Βελεστίνο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το μεσημέρι όλο το νησί της Ρόδου. Οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά συνεχίζονται για 9η ημέρα. Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης εστιάζεται στα χωριά Βάτι, Ασκληπιείο και Αρχάγγελο. Στην Κέρκυρα, δύο είναι τα ενεργά μέτωπα και εντοπίζονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού. Το πρώτο κατευθύνεται από το χωριό Παλιά Περίθεια προς το Λαύκι και το δεύτερο κοντά στην Ημερολία, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη προκειμένου να την περάσουν οι φλόγες τον οικισμό.

Χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης του ανέμου, δημιουργήθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις καθοδηγώντας το μέτωπο προς το βόρειο κομμάτι του νησιού. Για τον λόγο αυτό εκδόθηκαν μηνύματα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους των περιοχών Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απραός και Καλαμάκι να εκκενώσουν τους οικισμούς τους. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Βίταλα Ευβοίας του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση έξω από τον οικισμό. Ήταν αρκετά δύσκολη, επενέβησαν αμέσως επίγεια και εναέρια μέσα και οριοθετήθηκε στις 11:10. Στην Κάρυστο υπάρχουν κάποιες πολύ μικρές εστίες, μακριά από οικιστικές περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βελεστίνο, Κοντά,velestino, konta