«Βγήκε μπροστά ο Αξιώτης για το Θέατρο του Λυκαβηττού»

Αναμφίβολα από τα μεγαλύτερα έργα της θητείας του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων αποτελεί η ανακατασκευή και επαναλειτουργία του θεάτρου στον Λυκαβηττό, που άνοιξε πάλι τις πύλες του την περασμένη Παρασκευή με τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου. Ένα από τα πρόσωπα που βγήκε μπροστά για το έργο αυτό ήταν ο αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης Φοίβος Αξιώτης. Ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων, με μπαράζ συνεντεύξεών του, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η προσωπική βούληση

του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στο να λειτουργήσει και πάλι το θέατρο του Λυκαβηττού. «Μετά από πολύ προσωπικό αγώνα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, περιήλθε το θέατρο στον Δήμο Αθηναίων, «βάλαμε μπροστά τις μηχανές», τις τεχνικές υπηρεσίες και το ξαναφτιάξαμε για να μας υποδεχθεί όλους», ανέφερε σε συνέντευξη στο «One Channel».

Στο «ATTICA TV», σε σύνδεση που έγινε στον χώρο του θεάτρου, ερωτώμενος για το ζήτημα των αρμοδιοτήτων ο κ. Αξιώτης απάντησε,

«Όπως λέει και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δεν κοιτάμε αρμοδιότητες. Ξέρετε το θέατρο του Λυκαβηττού δεν ήταν στον δήμο της Αθήνας. Με προσωπικό αγώνα του Κώστα Μπακογιάννη περιήλθε το θέατρο στον δήμο, για να μπορέσουμε να το κατασκευάσουμε και πάλι. Επειδή ακριβώς δεν κοιτάμε αρμοδιότητες, για ότι υπάρχει εντός Αθήνας θεωρούμε πως αρμοδιότητα έχει ο Δήμος Αθηναίων και πρέπει να ασχοληθούμε. Για αυτό το λόγο ανοίγει και πάλι το θέατρο του Λυκαβηττού».

Για την όχληση που ενδέχεται να δημιουργήσει στη γειτονιά η επαναλειτουργία του θεάτρου ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε, μιλώντας στον «ALPHA 98,9», ότι «αν κάποιος θέλει να βρεθεί στις συναυλίες πρέπει να γνωρίζει ότι -ακριβώς επειδή το θέατρο βρίσκεται εντός αστικής γειτονιάς και οφείλουμε να σεβαστούμε τους ανθρώπους που μένουν εκεί- δεν επιτρέπεται η είσοδος με όχημα. Μπορεί να ανέβει είτε με τα πόδια είτε λεωφορειάκια. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε τη γειτονιά. Το θέμα δεν είναι η προσέλευση. Είναι ότι σε παλαιότερες συναυλίες, όταν τελείωναν αργά το κυκλοφοριακό που δημιουργούταν στη γειτονιά ήταν απίστευτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βγήκε, Αξιώτης, Θέατρο, Λυκαβηττού,vgike, axiotis, theatro, lykavittou