Βολές Παπούλια προς τα Σκόπια

Τον κίνδυνο να βρεθούν τα Σκόπια στην απομόνωση και στο περιθώριο, επεσήμανε για άλλη μία φορά ο κύριος Κάρολος Παπούλιας!

«Όσο τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του Μακεδονισμού, τόσο θα κρατούν την πόρτα του ΝΑΤΟ κλειστή και την ενταξιακή διαδικασία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση παγωμένη!»

Τις εν λόγω

επικριτικές επισημάνεις έκανε -επί λέξη- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια της προσφώνησης του Βουλγάρου ομολόγου του, ΡΟΣΕΝ ΠΛΕΒΝΕΛΙΕΦ, στο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο.

Εν συνεχεία, ο Κάρολος Παπούλιας εξήρε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων με τη Βουλγαρία, δίνοντας βάρος στον τομέα της ενέργειας και στα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρόπουλη τα οποία βεβαίως ακυρώθηκαν, με ευθύνη της Βουλγαρίας.

Ο Πρόεδρος της χώρας μας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ειδικά στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ιnterconnector Greece Bulgaria (IGB) και την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στις δύο χώρες.

«Αποτελεί σταθερή μου πεποίθηση ότι η στενή και ειλικρινής συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας συμβάλλει ουσιαστικά στην σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επίσης, χαρακτήρισε την Βουλγαρία πολύ σημαντικό εμπορικό εταίρο της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα