Ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα Δημαρχεία

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που έρχεται.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν κανένα να τους «ισοπεδώσει».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι χωρίς εξαίρεση: εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές...» το μήνυμα που στέλνουν προς την κοινωνία.

Υπό κατάληψη τελεί το Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης και το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας.  

«Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης σας καλούμε να αγωνιστούμε

όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Οι κυβερνώντες ζητούν θυσίες από το λαό, οδηγώντας χιλιάδες άτομα στην ανεργία, κόβοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύοντας την δωρεάν παιδεία, την δωρεάν υγεία και κάθε κοινωνική παροχή που συνταγματικά οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.  

«Σκοπός τους η ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών: Παιδικοί Σταθμοί , Καθαριότητα, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, Αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, Ηλεκτροφωτισμός…

Δεν αποκαλύπτουν όμως στην τοπική κοινωνία το τεράστιο κόστος που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση όλων αυτών στην τσέπη του ήδη εξαθλιωμένου δημότη. Υπέρογκη αύξηση δημοτικών τελών, υψηλά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς …πληρωμή για τα πάντα… για τον αέρα που αναπνέουμε» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Απευθύνουν επίσης, πλατύ μήνυμα αντίστασης προς όλους: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Σ’ αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι χωρίς εξαίρεση: εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές μαθητές…

Όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν αφήνοντας πίσω τις διαφορές που έντεχνα μας έχουν δημιουργήσει.

Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση.

Ας μετατρέψουμε τους δήμους μας σε κέντρα αντίστασης όλων των κοινωνικών ομάδων».

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για:

• «Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.

• Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων που δίνουν κέρδη μόνο στους εργολάβους και θα επιβαρύνουν επιπλέον τους δημότες και το ήδη πενιχρό οικογενειακό εισόδημα.

• Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των δήμων και των υπηρεσιών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, κτλ.). Καμιά τοπική φορολογία και κανένα ανταποδοτικό τέλος που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.

• Καμία εφεδρεία, καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση που σημαίνουν μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά και ακόμα περισσότερα λουκέτα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στον ιδιωτικό και δημόσιο και τομέα.

• Καμία αύξηση στα όρια συνταξιοδότησ

Keywords
Τυχαία Θέματα