Ξεπέρασαν τα εκατό τα σχολεία υπό κατάληψη

Τη σκυτάλη από τους καθηγητές που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για δεύτερη εβδομάδα φαίνεται να παίρνουν οι μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις σχολικών μονάδων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους καθηγητές αλλά και διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος στο Λύκειο.

Στις 120 ανέρχονται οι καταλήψεις σε σχολεία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας. Οι περισσότερες καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια είναι σε σχολεία

της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολουθεί η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Υπό κατάληψη τελούν εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας. Επίσης, υπό κατάληψη είναι το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία.

«Λουκέτο», έβαλαν οι μαθητές στο γυμνάσιο των Λειψών Δωδεκανήσου.

Πέντε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τέσσερα Λύκεια και ένα Γυμνάσιο) τελούν υπό κατάληψη στα Ιωάννινα.

Πιο συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν, το 1ο, το 8ο, το 4ο Λύκειο Ιωαννίνων, το Γυμνάσιο Ελεούσας και το 3ο ΕΠΑΛ.

Υπό κατάληψη βρίσκονται Σχολικές Μονάδες στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα το 1ο Λύκειο, το 2ο Λύκειο, το 3ο Λύκειο, το 5ο Λύκειο Καρδίτσας, το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, το 6ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαμά.

Συνολικά 39 γυμνάσια και λύκεια στον νομό Θεσσαλονίκης τελούν υπό κατάληψη και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται το κύμα καταλήψεων να εξαπλωθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νομού, οι μαθητές κατέλαβαν 27 σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης και 12 της ανατολικής.

Σε κατάληψη βρίσκονται τα 7 από τα 8 γενικά λύκεια του Βόλου, ενώ σε τροχιά καταλήψεων μπαίνουν και τα ΕΠΑΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα