Κατά του Γερουλάνου για ιχθυοακαλλιέργειες

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), 24 Δήμοι, η Συνομοσπονδία Αλιέων, οκτώ Ομοσπονδίες Αλιευτικών Συλλόγων, 57 Σύλλογοι προστασίας περιβάλλοντος, oικοπεδούχοι., επτά βουλευτές κομμάτων, συνολικά 113 φορείς και πολίτες, και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της επιτροπής, με την οποία εγκρίθηκε το ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Οι 111 φορείς αντιδρούν στον καθορισμό ανάπτυξης και χωροθέτησης υδατοκαλλιεργειών και ειδικότερα στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων
ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς προκαλούν βλάβες και υποβάθμιση στο φυσικό περιβάλλον ενώ απειλείται η υγεία των κατοίκων στις περιοχές αυτές Επίσης, υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει «βάναυση εκβιομηχάνιση» των παράκτιων περιοχών.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, που συνυπέγραψε την υπουργική απόφαση είχε άμεσο προσωπικό, οικονομικό συμφέρον από την θεσμοθέτηση της προσβαλλόμενης απόφασης, δεδομένου ότι στην οικογένειά του ανήκει η εταιρεία «Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς»
Keywords
Τυχαία Θέματα