ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ...

Πλήθος παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στο νησί της Λέσβου...

Μεταξύ των παραβάσεων περιλαμβάνεται η λειτουργία τεσσάρων καταστημάτων – επιχειρήσεων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, η εργασία 38 ανασφάλιστων ατόμων, ενώ σε εννέα περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί συνολικά 23 αποδείξεις λιανικής πώλησης. Επίσης, 31 εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο βιβλίο καταχώρησης
νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) και 34 εργάζονταν χωρίς το προβλεπόμενο πιστοποιητικό υγείας
Συνολικά ελέγχθησαν 41 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές του νησιού (την πόλη της Μυτιλήνης, το Πλωμάρι, τη Νυφίδα Πολιχνίτου, τα Βατερά, τη Μήθυμνα, τη Σκάλα Σικαμείας, την Πέτρα, τη Σκάλα Καλλονής και τη Σκάλα Ερεσού). Παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε 25 περιπτώσεις.
Σε κατάστημα – αναψυκτήριο στη Μυτιλήνη συνελήφθησαν ο 56χρονος ιδιοκτήτης και τρεις εργαζόμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της δήλωσης ψευδών στοιχειών, της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα και της πλαστογραφίας .
Για όσες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβάλλονται στην οικεία Εισαγγελία, ενώ παράλληλα ενημερώνονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα