Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

H απολογία του ξεκίνησε στις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε πέντε λεπτά πριν τις 02.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ακολούθησε η απολογία του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, o οποίος
επίσης θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τις ανακριτικές αρχές.

Στο «μικροσκόπιο» τα τηλέφωνα

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρέθηκαν οι επίμαχες κλήσεις που φέρονται να έγιναν -σύμφωνα με την ΕΥΠ- μεταξύ του Γιώργου Πατέλη και Νίκου Μιχαλολιάκου το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν μίλησε με τον «πυρηνάρχη» Νίκαιας καθώς είχε εκχωρήσει κάποιες τηλεφωνικές γραμμές στα γραφεία του κόμματος.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο γ.γ. φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη. Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Ν. ΜΙχαλολιάκος υποστήριξε ακόμη ότι η δίωξή του είναι πολιτική. «Λυπάμαι για τη δολοφονία Φύσσα. Την αποδοκιμάζω όπως και τη βία συνολικά. Δεν είμαι ναζιστής. Δεν γνωρίζω αν μέλη της Χ.Α. έχουν παραβατική συμπεριφορά. Η Χ.Α. διαθέτει μόνο κοινοβουλευτική δράση», φέρεται να είπε κατά την απολογία του ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής.

Οι ισχυρισμοί του Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται πως δεν έπεισαν τις ανακριτικές αρχές οι οποίες και διέταξαν την προφυλάκισή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα