"AKOYMΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ" ΔΙΑΡΡΕΕΙ Η ΕΛΑΣ…


Στοιχεία - φωτιά που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη τωνθρασύτατων ληστών του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας, έχουν στα χέρια τους οιαστυνομικές αρχές. Ενα τουλάχιστον δείγμα DNA κρίνεται αξιοποιήσιμο από τα εγκληματολογικάεργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να έχουν βρεθείίχνη, ίσως δακτυλικά αποτυπώματα, σε μονωτική ταινία που βρέθηκε πάνω στηβαριοπούλα με την οποία
έσπασαν τις προθήκες και πήραν τα αρχαία αντικείμενα,πήλινα και χάλκινα, καθώς και το χρυσό δαχτυλίδι. Αντικείμενα... Επίσης, ηαστυνομία ερευνά αντικείμενα που βρέθηκαν στο μονοπάτι πίσω από το μουσείο απότο οποίο φαίνεται να διέφυγαν οι ληστές. Ωστόσο, αστυνομικές αρχές εκφράζουντην αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα «ακουμπήσουν» τους δύο κακοποιούς, καθώςείναι θέμα τιμής για της Αστυνομία να βρεθούν το συντομότερο δυνατό τακλοπιμαία, ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας για τη χώρα. Εξειδικευμένοι άνδρεςερευνούν το χώρο μέσα και έξω από το μουσείο της Ολυμπίας, ενώ ζήτησαν καιπήραν DNA και καταθέσεις από όλους τους εργαζόμενους, ακόμη κι αυτούς που δενεργάζονται αυτή την περίοδο στο συγκεκριμένο χώρο.
Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι οι δύο ληστές μπορεί να είχαν εσωτερικήπληροφόρηση και να έψαχναν τα συγκεκριμένα αντικείμενα, δηλαδή το χρυσό στεφάνικαι τη συλλογή γραμματοσήμων, τα οποία, όμως, βρίσκονται στο νέο μουσείο τηςπεριοχής και προφανώς οι κακοποιοί δεν το γνώριζαν. Ερευνάται, επίσης,ενδελεχώς το βίντεο από τις κάμερες στο οποίο απεικονίζονται δύο άνδρες μεκουκούλες και ρούχα παραλλαγής. Ο ένας είναι ψηλότερος και μιλούσε καθαράελληνικά. Ο άλλος είναι πιο κοντός και μιλά σπαστά ελληνικά. Φαίνεται ναχτυπούν και να φιμώνουν τη φύλακα και να διαλύουν τις πέντε προθήκες παίρνονταςτα 65 αντικείμενα.Στην Αστυνομία έχουν φτάσει, επίσης, πολλές πληροφορίες γιατις κρυψώνες της περιοχής που θα μπορούσαν να έχουν βρει καταφύγιο οικακοποιοί, αν δεν έχουν διαφύγει από τη θάλασσα. Τέλος, έχει μπει σε λειτουργίαο υπερκοριός της ΕΥΠ, με τους αξιωματικούς να ελπίζουν ότι μπορούν ναεντοπίσουν ύποπτα τηλεφωνήματα πριν και μετά τη ληστεία.ΑπειροιΤα πρώτα στοιχεία, πάντως, δείχνουν ότι δεν πρόκειται γιαέμπειρους αρχαιοκάπηλους και ίσως είναι κοινοί ληστές που έβαλαν στο στόχαστροτο μουσείο ελπίζοντας ότι θα βρουν χρυσά και άλλα μεγάλης αξίας αντικείμενα. Οτρόπος που έσπαζαν τις προθήκες και άρπαζαν τα αρχαία αντικείμενα βάζοντάς τασε σακούλες, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρονταν και τόσο γι' αυτά, αλλά έψαχναν κάτικαλύτερο. Ισως, να έκαναν λάθος το μουσείο που χτύπησαν, καθώς σε μικρήαπόσταση στην Ολυμπία βρίσκεται και το νέο μουσείο με πολύ μεγάλης αξίαςαρχαία. Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι κρίσιμες για τις έρευνες σταευρήματα που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Την ίδια στιγμή,συνεχίζονται οι επικρίσεις για την ελλιπή φύλαξη του μουσείου.Χθες αποκαλύφθηκε έγγραφο που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» τοοποίο αναφέρει ότι για το 2012 ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενέκρινε δαπάνη 100.000ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν ο ειδικός συνεργάτης και ο ειδικός σύμβουλος τουδημάρχου.
Keywords
Τυχαία Θέματα