AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ…


Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και γι' αυτό η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση παράλληλα με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνει ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Χρειάζονται πρόσθετες πολιτικές εκ μέρους της ΕΕ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης, υπογραμμίζει και διαμηνύει ότι οι απειλές δεν βοηθούν και έχουν αποδειχθεί αντιπαραγωγικές....

Καίριας σημασίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών
της Ευρωβουλής την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας μέσω επενδύσεων και στον τομέα αυτό, όπως σημειώνει, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει -στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ- μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Ο Χάνες Σβόμποντα επισημαίνει, ταυτόχρονα, πως η Ελλάδα «πρέπει φυσικά να συνεχίσει τις προσπάθειες για την πάταξη της διαφθοράς, όπως και η ριζική μεταρρύθμιση στην είσπραξη φόρων», καθώς και να συγκροτήσει μία υπηρεσία για την προώθηση επενδύσεων.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ζητά αλληλεγγύη και βοήθεια προς την Ελλάδα. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν πρέπει να την κάνουμε δυσκολότερη: οι απειλές δεν βοηθούν και έχουν αποδειχθεί αντιπαραγωγικές. Το μέλλον είναι στα χέρια του λαού της Ελλάδας. Όμως, είναι ουσιώδες η Ευρωζώνη να προσφέρει στην Ελλάδα σταθερότητα και αλληλεγγύη ως διέξοδο από την κρίση».
«Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο να χάσει» δηλώνει Χάνες Σβόμποντα και συμπληρώνει πως «όλες οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναγνωρίσουν επί της αρχής τα συμφωνηθέντα προγράμματα για να διασφαλίσουν την εποικοδομητική συνέχιση της συνεργασίας με τους εταίρους τους».
Συνεχίζει λέγοντας πως είναι κατανοητό πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι Έλληνες χρησιμοποίησαν την ψήφο τους για να καταδικάσουν τα μέτρα λιτότητας. «Τώρα πρέπει να δώσουμε στους πολίτες νέα ελπίδα με προτάσεις και μέτρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση» αναφέρει.
Συμπληρώνει πως «φυσικά οι σκληρές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την Ελλάδα, η εναλλακτική τρόικα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών συμφώνησε επ' αυτού, όμως ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν, δεν έγινε το ίδιο με τις τιμές».
Keywords
Τυχαία Θέματα