Αχαΐα: Πρόστιμο 15.000 ευρώ για το ΧΥΤΑ της ΞερόλακκαςΜέτρα για τη στήριξη των

Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον αναγκαστικό σύνδεσμο της 1ης διαχειριστικής ενότητας (στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς) για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στη διαχείριση και λειτουργία της Ξερόλακκας, όπως επικαλέστηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Χριστόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Ήρα Κουρή κατά τη διάρκεια σύσκεψης του δημοτικού συμβουλίου....
Την απόφαση με ημερομηνία 24/11/2011 υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής και όπως αναφέρεται
σε αυτή δεν τηρούνται οι εξής όροι λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων: 1) Η ευστάθεια και η αντιδιαβρωτική προστασία των πρανών στο κύτταρο της απόθεσης, 2) Δεν λαμβάνονται μέτρα παρεμπόδισης της διασποράς μικροαπορριμμάτων εκτός του ενεργού χώρου διάθεσης.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι «η κατάθεση προσφυγής δεν αναστέλλει την διαδικασία είσπραξης του προστίμου παρά μόνο αν αυτή συνοδεύεται και από απόφαση αναστολής εκτέλεσης της παρούσης». Σε περίπτωση που παρέλθει διάστημα 45 ημερών χωρίς να υπάρξει καμία ενέργεια, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος εντέλλεται να προβεί στη διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης οφειλής δημοσίου εσόδου.
Τα χρήματα που αναλογούν στο πρόστιμο κατανέμονται κατά 50% (7.500 ευρώ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπόλοιπο 50% στο «Πράσινο Ταμείο».
Keywords
Τυχαία Θέματα