Ανακαλούνται όλες οι άδειες ενόψει εκλογών…


Απαγορεύεται η χορήγηση κάθε κανονικής άδειας απουσίας σετακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς γενικά και τακτικούς υπαλλήλουςτων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στο διάστημα που μεσολαβεί από τηνπροκήρυξη των εκλογών έως και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, δηλαδή απότην 11η Απριλίου έως την 6η Μαΐου 2012, όπως προβλέπουν οι διατάξεις των παρ. 1και 2 του άρθρου 106 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών. Οι άδειες πουτυχόν θα έχουν χορηγηθεί έως και την ημέρα της προκήρυξης των εκλογώνανακαλούνται αυτοδικαίως...
χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης της αρμόδιαςαρχής και όσοι έχουν αυτές τις άδειες είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στιςθέσεις τους, χωρίς οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Τις σχετικές εγκυκλίους για τις βουλευτικές εκλογές της 6ηςΜαΐου υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, καθορίζοντας τιςλεπτομέρειες της διαδικασίας:
• Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική μεεξαίρεση τους πολίτες άνω των 70• Οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονήςτους, εφόσον η σχετική αίτηση έγινε μέχρι 29 Φεβρουαρίου. Απαραίτητη προϋπόθεσηγια να λειτουργήσει το εκλογικό τμήμα είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 40ετεροδημότες στον ειδικό εκλογικό κατάλογο• Σε ειδικούς καταλόγους θα ψηφίσουν τα στελέχη των ΈνοπλωνΔυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες), ταοποία υπηρετούν σε περιοχή εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.• Τα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας δεν πρέπει να ξεπερνούντους 600 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους το καθένα.• Στο Δημόσιο ανακαλούνται όλες οι άδειες μέχρι την 6η Μαΐουκαι δίνεται εντολή να διευκολυνθούν όσοι εργαζόμενοι ζητήσουν εκλογική άδεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα