Αναστέλλουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ

Προς αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι σε λεοφωρεία στη συνέλευση που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου για να διευκρινήσουν τις θέσεις τους. Οι συνάδελφοί τους πάντως στα τρόλεϊ αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους....
Λίγο νωρίτερα, προκαταρκτική εξέταση, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας
ως παράνομης. Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Οι εργαζόμενοι συνεδριάζουν σήμερα ώστε να ληφθεί οριστική απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, παρά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε το μεσημέρι της Κυριακής παράνομη την απεργία τους.

Μέχρι σήμερα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, οι οποίοι απέρριψαν την πρόταση του προέδρου τους για αναστολή των κινητοποιήσεων, ενώ ακινητοποιημένα σήμερα θα παραμείνουν ΟΣΕ και Προαστιακός.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε το αίτημα των εργαζομένων στο μετρό για άμεσο «πάγωμα» της επίταξης κι επιστράτευσής τους. Στο μεταξύ, ένα βήμα πριν την επίταξη στους εργαζόμενους στα λεωφορεία είναι η κυβέρνηση μετά την σημερινή απόφασή τους να συνεχίσουν και αύριο την εξαγγελθείσα απεργία τους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση στέλνει «τελεσίγραφο» και στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΘΕΛ (λεωφορεία) αποφάσισαν να συνεχίσουν και αύριο την απεργία τους.

Ωστόσο, επισπεύδουν τη Γενική τους Συνέλευση ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα αντί για αύριο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα αφήσουν ή όχι την πρωτεύουσα και αύριο χωρίς μέσο. Η Διοίκηση της ΟΣΥ, η οποία και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους, δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο.

Πάντως, η Διοίκηση αναμένεται να προσφύγει εκ νέου αύριο στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.
Keywords
Τυχαία Θέματα