Αναβολή των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Αίγυπτο

Αναβάλλεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πρώτων προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Αίγυπτο μετά την πτώση τον Φεβρουάριο του 2011 του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, τα οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθούν σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο MENA....

Σύμφωνα με το πρακτορείο «η εκλογική επιτροπή, της οποίας προΐσταται ο δικαστής Φαρούκ Σούλταν αποφάσισε να αναβάλει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
του δεύτερου γύρου» των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη στις 16 και 17 Ιουνίου μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού του Μουμπάρακ Άχμαντ Σαφίκ και του υποψηφίου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι.

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει τη νίκη τους στις εκλογές.
Η εκλογική επιτροπή εξέταζε ακόμη σήμερα τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι των δύο υποψηφίων και οι οποίες αφορούν παραβιάσεις των κανόνων που διέπουν την προεκλογική εκστρατεία και την καταμέτρηση των ψήφων.
Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή επισημαίνει ότι «συνεχίζει την εξέταση των προσφυγών» και προσθέτει ότι γι' αυτή τη διαδικασία «χρειάζεται περισσότερος χρόνος πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων».
Keywords
Τυχαία Θέματα