ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ…

Τυπικό ζήτημα, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και οι προσφορές κριθούν συμφέρουσες για το ελληνικό δημόσιο, είναι η εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ από τη διαφαινόμενη πλέον συνεργασία των δύο πρώην βασικών ανταγωνιστών, Δημήτρη Μελισσανίδη και Δημήτρη Κοπελούζο, όπως ισχυρίζονταν λίγο μετά το μεσημέρι επιχειρηματικοί...
κύκλοι που γνωρίζουν καλά το περιεχόμενο των προτάσεων εξαγοράς που έχουν υποβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Έως και τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας
δεν είχαν ακόμη ανοίξει οι φάκελοι των δύο προσφορών. Πρόκεται για τις εταιρείες ΕΜΜΑ DELTA LTD που διαχειρίζεται ο Jiiry Smejc που διαθέτει το 66,7% του μετοχικού κεφαλαίου ενώ 33,3% ανήκουν στον Όμιλο Μελισσανίδη. Η δεύτερη εταιρεία είναι η Third Point του Daniel Loeb ο οποίος γνωστός από τα υπερκέρδη που αποκόμισε ποντάροντας στα ελληνικά ομόλογα.

Μόλις προ εβδομάδος ο Όμιλος Κόκκαλη απέσυρε την πρόταση του για την εξαγορά του ΟΠΑΠ ( ωστόσο είχε ήδη αναλάβει την τεχνική υποστήριξη μέσω της IΝTRALOT ως πάροχος). Ορισμένες πληροφορίες ωστόσο φέρουν τον τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Κόκκαλη να εφάπτονται εκείνων του αμερικανικού ομίλου που διεκδικεί την κρατική εταιρεία.

Η συμμαχία των Τσέχων, του Ομίλου Μελισσανίδη και του Ομίλου Κοπελούζου φέρεται να είναι πολύ ισχυρή έναντι του αμερικανού αντιπάλου της όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα. Ωστόσο η τελική έκβαση εξαρτάται πλέον από το ίδιο το ύψος των προσφορών. Ο πωλητής (ελληνικό δημόσιο) απαιτεί πολλά και ο ιδιώτης αγοραστής επιθυμεί να προσφέρει λιγότερα.

Αν οι δύο προσφορές δεν υπερκαλύπτουν την μίνιμουμ απαίτηση του ελληνικού κράτους τότε ο διαγωνισμός κινδυνεύει να κηρυχθεί άγονος.
Keywords
Τυχαία Θέματα