Ανταλλαγές πυρών στην Τρίπολη του Λιβάνου

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σήμερα σε ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν στην Τρίπολη, του βορείου Λιβάνου, την ώρα που ένοπλοι υποστηρικτές και αντιτιθέμενοι στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ 'Ασαντ βγήκαν στους δρόμους έπειτα από διαδήλωση κατά του Σύρου ηγέτη, δήλωσαν κάτοικοι της πόλης....

Δύο αντιαρματικές ρουκέτες ερρίφθησαν και τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα, σύμφωνα με πηγή της ασφάλειας.
Ο πρωθυπουργός
Νατζίμπ Μικάτι έδωσε εντολή στον επικεφαλής του στρατού "να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν αυτά τα γεγονότα" στην Τρίπολη.
Στην παραλιακή αυτή πόλη διαμένουν κυρίως σουνίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν την 11μηνη εξέγερση κατά του 'Ασαντ στη γειτονική Συρία, όμως στην πόλη αυτή ζει και μειονότητα αλαουϊτών, η οποία υποστηρίζει τον 'Ασαντ.
Κάτοικοι της πόλης δήλωσαν ότι οι αντιαρματικές ρουκέτες ερρίφθησαν από την περιοχή στην οποία ζουν σουνίτες Μπαμπ αλ Ταμπανέχ προς την περιοχή στην οποία ζουν αλαουΐτες Τζέμπελ Μόχζεν.

Συγκρούσεις ανάμεσα στους κατοίκους των δύο περιοχών σημειώνονται συχνά, αλλά αυτές εντάθηκαν από τότε που ξέσπασε η κρίση στη Συρία.
Τα σημερινά επεισόδια βίας ξέσπασαν μετά τη διαδήλωση κατά του 'Ασαντ εκατοντάδων ανθρώπων στην Τρίπολη μετά την προσευχή της Παρασκευής.
Πηγές της ασφάλειας και ιατρικές πηγές δήλωσαν ότι δύο στρατιώτες και τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.
Keywords
Τυχαία Θέματα